Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Innstillinger for Configurable Swatches

Aktiver Swatches for de attributtene som skal brukes på det konfigurerbare produktet. Innstillingene finnes under Systemoppsett - Innstillinger - Katalog. Dersom det finnes en konfigurerbar attributt på det konfigurerbare produktet som ikke er valgt å vises som Swatches, så vil standard dropdown benyttes på produktsiden til denne.
swatch-innstillinger.jpg

 

Opprette produkt med fargevarianter

Opprett et konfigurerbart produkt med enten Farge eller Farge + Størrelse attributtene for å lage varianter. Knytt opp ulike farge og størrelsesvarianter.

tilknyttede-produkter.jpg


Deretter må det lastes opp bilder til det konfigurerbare produkter. Last først opp hovedbildet som skal brukes, og dersom du ønsker å bruke produktbildene for å bytte farger på de ulike variantene her, så kan disse også lastes opp på det konfigurerbare produktet, sammen med hovedbildet. Forskjellen på disse og vanlige produktbilder, er at du må angi fargenavnet (likt som det står i attributten), og legge på -swatch bak. Se eksempel under:

swatch-farger.jpg

I nettbutikken vil da fargevalgene på det konfigurerbare produktet vises slik:

ulltrøye-swatches-bilder.jpg


For at hovedbildet skal skifte og vise den fargen du har valgt, må du i tillegg laste opp bildet til hvert enkeltprodukt og angi det som Base image, Small image og Thumbnail. Alle de ulike variantene må ha eget hovedbilde for at det skal vises riktig bilde når du velger fargevariant.

laven-ulltrøye.jpg


Swatches med felles fargebilder

Istedet for å laste opp swatch-bilde for alle variantene på hvert konfigurerbart produkt så kan det benyttes “fargeklatter” for å angi de ulike fargealternativene som er tilgjengelig på det konfigurerbare produktet. Da vil det vises slik på produktsiden:

ulltrøye-felles-swatches.jpg

Når du klikker på den blå, lilla eller rosa fargeklatten, så vil hovedbildet endres til det bildet som er lastet opp på enkeltproduktet for denne varianten.


Disse fargeklattene må navngis med samme navn som fargenavnet har på attributtvalget. Disse navnene ser du under Tilknyttede produkter på det konfigurerbare produktet:

tilknyttede-produkter.jpg


Gå til beskrivelses-feltet og klikk på “Avansert editor” og deretter på “Insert Image”-knapp for å laste opp disse fargeklattene.

Opprett først en ny mappe som du kaller “swatches” og velg denne før du laster opp fargene.

Her heter fargene på produktet “LAVEN”, “ROSEB”, “BLUE”, osv. og da heter farge-bildene “laven.png”, “roseb.png” og “blue.png”

swatches-mappe.jpg

Når bildene er lastet opp her, kan du lukke editoren. Du trenger kun å laste opp ett bilde for hver farge som finnes i attributten color/Farge.


  • No labels