Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Hva er Google Analytics 

Google Analytics (forkortet til GA) er et gratis verktøy for å spore besøkende til ditt nettsted, og analysere hvordan de som besøker nettstedet bruker informasjonen. For å ta i bruk GA må du først opprette en konto, det kan du gjøre på http://www.google.com/analytics/. Deretter må du legge til en sporingskode på ditt nettsted, slik at aktivitetene fra besøkende blir registrert i GA. I Magento kan du enkelt legge til GA-sporing under Systemoppsett – Innstillinger – Google API. Du trenger kun legge inn din GA-konto tilsvarende UA-29631167-1. For å få enda mer utbytte av GA, så bør du aktivere netthandelssporing. Det vil si at du kan analysere hva og hvordan kundene handler i nettbutikken din. Netthandelssporing aktiverer du ved å klikke på Admin – velge nettstedet du skal endre – Profile Settings – E-Commerce Settings. Endre denne til «Yes, an E-Commerce site». Merk at det vil ta en liten stund fra du gjør endringer på profilen til du kan se dette i rapportene. Dette skyldes at GA ikke viser øyeblikksdata.

Hva bør jeg se på?

Når du logger på GA, så vil du som regel først komme til Audience Overview (Oversikt over målgrupper) som er et dashboard som gir en rask oversikt over de besøkende på ditt nettsted. Se tabell under for hva besøkstallene viser.

Besøkende

Totale antall besøkende på nettstedet, teller også gjentakende besøkende

Unike besøkende

Hvor mange unike besøkende du hadde i denne perioden

Sidevisninger

Totalt antall viste sider for besøkende i perioden

Sider/besøk

Gjennomsnittlig hvor mange sider en besøkende var innom i perioden

Gj.snitt besøkstid

Gjennomsnittlig hvor lenge en besøkende var på nettstedet

New Visitor

Nye besøkende er en som ikke har vært på nettstedet tidligere (vanligvis innen siste 3 mnd)

Returning Visitor

Besøkende som har vært på nettstedet flere ganger tidligere (vanligvis innen siste 3 mnd)

Venstremenyen er fast og  inneholder et stort utvalg i rapporter som du kan bruke for å analysere nettstedet. Nederst i menyen har du alltid lett tilgjengelig brukerstøtte og linker til hjelpefunksjoner, mens øverst ligger søkefelt der du kan søke etter ulike rapporter eller data i Analytics. Dersom du nettopp har opprettet analytics-konto, kan det være greit å starte med å lese gjennom brukerveiledning og kom-igang-dokumentasjonen. Når du har valgt en rapport, kan du klikke på den første linken under Hjelp som forklarer hva innholdet i rapporten viser. Bildet under viser hjelpe-teksten for en rapport. 

 Angi alltid oppe til høyre hvilken periode du ønsker å vise. Siste måned til og med idag er standard. Du kan også velge flere perioder om du ønsker å sammenligne data f.eks. fra forrige periode med nåværende.

Hva slags rapporter finner jeg i Google Analytics?

Om du velger rapporten «Umiddelbart – Oversikt» (eng. RealTime - Overview) så vil du få oversikt over hvor mange besøkende som er på nettstedet akkurat nå. Under antall besøkende ser du hvor mange av disse som har besøkt nettstedet tidligere (vanligvis innen siste 3 mnd), og hvor mange som er nye besøkende (kan ha vært på nettstedet tidligere, men da før de siste 3 mnd).

Topp henvisninger: viser hvor de besøkende kommer fra

Topp sosial trafikk: viser ulike sosiale medier som har ført de besøkende inn på nettstedet.

Toppsøkeord: Om du har aktivert sporing av søkeord som blir benyttet på nettstedet, så vil du også kunne se en liste over hva de aktive besøkende søker etter akkurat nå.

Mest aktive sider: Viser hvilke sider som blir vist nå

Rapporten Innhold – Oversikt – Nettstedsinnhold – Alle sider (over) viser hvilke sider på nettstedet som er mest vist, og hvor mange besøkende som forsvinner fra de ulike sidene. Den røde rammen øverst i skjermbildet viser hvor du kan endre visningen fra «Utforsker» til «Navigasjonssammendrag» eller «For sider». Den sistnevnte rapporten vil vise selve nettstedet med prosentvis hvor mange som har klikket på de ulike stedene på siden. Du kan da også navigere deg videre inn på andre sider for å sjekke hva som blir mest klikket på.

Google Analytics har et uendelig antall rapporter, og ikke alt er aktuelt for alle brukere. Det viktigste er å bli kjent med hva du kan bruke som grunnlag for å tilpasse og videreutvikle nettbutikken. Når du finner en god rapport som du vil sjekke jevnlig, klikk på knappen «Legg til i oversikten» over grafene. Da vil du få tilgang til rapporten direkte i oversikten når du logger inn i GA.

Hvordan settes det opp et mål i Analytics?

For å få mest utbytte av analytics-verktøyet, bør det settes opp noen mål for konverteringen i nettbutikken.

 

Info

Konvertering = det du ønsker at brukeren skal gjøre på nettstedet. Det kan være å fullføre et kjøp for en nettbutikk, men det kan like gjerne være uthenting av informasjon, registrering av epostadresse eller annet du ønsker å formidle med nettsiden.

 

For å sette opp et nytt mål går du til Administrator oppe til høyre – velger hvilket nettsted du skal behandle – klikk på Mål-fanen. Her kan du legge inn for eksempel et måltype «Destinasjonsadresse» (eng. URL Destination) for å måle hvor mange som fulgte en bestemt rute før de landet på en spesifisert nettside. Kryss av for «Bruk trakt» (eng. Use funnel) for å se hvor i prosessen kundene faller ut om målet er flere steg. Dersom du ønsker at kundene skal følge en rute gjennom flere steg, så legges URL til de enkelte stegene inn i Trinn 1, Trinn 2, osv. Klikk på +Trinn for måltrakt for å legge til flere trinn. Klikk til slutt på Lagre-knappen nederst.

 

Under «Konverteringer – Mål» finner du blant annet oversikt over målfullføringer og og konverteringer i forhold til målene som er satt opp. Dersom du har et mål som innebærer å fullføre flere steg, kan det være aktuelt å se på «Målflyt» for å se hvor i prosessen kundene faller ut.

 

Magento har innebygget funksjon for å legge til sporing for Google Analytics. Se også artikkel for hvordan du setter opp din Google Analytics konto i Magento.

 

  • No labels