Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

En kreditnota opprettes når du har behov for å oppheve hele eller deler av en faktura som kunden har betalt. Kreditering av ordrer i Magento er viktig for å gi korrekte verdier i rapportene, samtidig som de returnerte varene kan legges tilbake i beholdning når fakturaen krediteres.

Et produkt kan ikke bli kreditert før det er betalt, det må altså være opprettet en faktura i Magento før den kan krediteres. Ordrer uten tilhørende faktura anses ikke som oppgjort, og kan derfor ikke krediteres. En uoppgjort ordre kan kanselleres ved å velge "Avbryt"-knappen oppe til høyre når du er inne på "Vis ordre".

Hvordan krediterer jeg en faktura i Magento?

  1. Gå til Salg → Fakturaer og søk opp fakturaen som skal krediteres. Klikk på fakturaen for å åpne den og klikk på "Kreditnota"-knappen oppe til høyre: 

  2. En ny side hvor kreditnotaen kan redigeres vises nå, og her kan du endre antall på varelinjene.

    Dersom alle varene skal krediteres, så endres ingenting her. Dersom varen allerede er kommet i retur og skal selges på nytt, så kryss av på "Returnèr til lager". Lagerbeholdningen blir da justert når kreditnotaen er fullført.
  3. Nederst i det gule feltet vises en oppsummering av hva som skal returneres. Klikk på "Opprett kreditnota" for å automatisk tilbakebetale krediteringsbeløp til kredittkort. For faktura-løsninger så må tilbakebetaling til kunden foretas utenom.

    Kryss av "Send kreditnota på epost" for at kunden skal få kopi av kreditnotaen på epost. Du kan legge til kommentarer som sendes til kunden i kommentarfeltet nede til venstre i bildet. Da må du krysse av for "Legg til kommentarer" i tillegg til "Send kreditnota på epost".

  4. Etter at en ordre har blitt fullt kreditert, får den status som "Avsluttet".

 

KreditnotafeltBeskrivelse
Refunder fraktLegg inn fraktbeløp som skal krediteres. Dersom frakt ikke skal krediteres, legg inn 0 her.
TilbakebetalingsbeløpLegg inn valgfritt beløp som skal betales tilbake til kunden. Dersom verken varer eller frakt skal krediteres, så kan du bruke dette feltet til å betale tilbake f.eks et avslag som er avtalt med kunden etter at ordren er betalt. Beløpet kan ikke overstige innbetalt beløp på fakturaen.
EndringsgebyrDette er et gebyrfelt, og beløp som legges inn her vil bli trukket fra det totale tilbakebetalingsbeløpet. Dersom alle varer + frakt krediteres, så kan du trekke et gebyr fra kunden pga. omkostninger ved retur/behandling av denne. Endringsgebyret er ikke knyttet til verken varer, frakt eller moms.

Kreditering av fakturaer betalt med Nets eller Dibs

Krediteringsrutinen er litt forskjellig avhengig av hvilken oppgjørsform som er benyttet. Dersom kunden har betalt med kredittkort gjennom Nets eller Dibs, er det fullt mulig å tilbakebetale beløpet til kunden online samtidig som fakturaen krediteres. Tilbakebetalingen blir da initiert automatisk når du klikker på "Opprett kreditnota"-knappen nederst. Om du velger "Manuell (offline) tilbakebetaling" så vil ikke pengene bli tilbakebetalt automatisk. Du må da inn og kreditere beløpet manuelt i Nets eller Dibs sine betalingsportaler.

Kreditering av forhåndsbetalte fakturaer

Dersom fakturaen er betalt med forhåndsbetaling eller andre "manuelle" oppgjørsformer, så må fakturaen krediteres i Magento, og penger tilbakebetales manuelt til kundens konto. Velg "Krediter"-knappen oppe til høyre på fakturaen på samme måte som over, men når du skal utføre krediteringen står det "Manuell (offline) tilbakebetaling" på knappen nederst. Kreditnotaen i dette tilfellet fungerer som en registrering av refusjon, men refunderer ikke automatisk pengene til kunden.

Kreditering av fakturaer betalt med PayPal

Dersom fakturaen er betalt med Paypal, så må fakturaen krediteres i Magento. Velg "Krediter"-knappen oppe til høyre på fakturaen på samme måte som over, men når du skal utføre krediteringen står det kun "Manuell (offline) tilbakebetaling" på knappen nederst. Kreditnotaen i dette tilfellet fungerer som en registrering av refusjon i Magento, men refunderer ikke automatisk pengene til kunden. Logg inn på din Paypal merchant konto og krediter transaksjonen her også.

Kreditering av fakturaer betalt med faktura-løsninger

Når du skal kreditere en delvis oppgjort Klarna-faktura i Magento må den også krediteres inne på Klarna Online. En Klarna-faktura ligger som aktiv i Klarna Online inntil den er ferdig betalt. Når en krediterer en faktura der deler av beløpet er betalt, så vil beløpet som er innbetalt havne som et tilgode hos Klarna, og de vil da gjøre en tilbakebetaling til kunden.
Om fakturaen er ferdig oppgjort, så er det ikke mulig å gjøre kreditering i Klarna Online. Denne fakturaen har da Klarna tilbakebetalt butikken, og butikken må selv betale det krediterte beløpet tilbake til kunden. Det blir da samme rutinen som for manuell tilbakebetaling av forhåndsbetalte fakturaer.

Del-kreditering

På samme måte som en ordre kan del-faktureres, så er det fullt mulig å del-kreditere en faktura. Et eksempel kan være en kunde som har mottatt to varer, men ønsker å returnere den ene varen. Det finnes da to valg, som brukes utifra om kunden har betalt fakturaen eller ikke. Dersom fakturaen ikke er betalt, vil det enkleste være å kreditere hele fakturaen og etterpå opprette en ny på den varen som skal beholdes. Dersom kunden har betalt for begge varene kan den opprinnelige fakturaen delkrediteres. Da krediteres kun den ene varen som skal returneres og beløpet for denne varen tilbakebetales til kunden. For delkreditering gjelder samme rutine som for vanlig kreditering, men husk å gjøre endringer på antall først:

 

Info

For Nets-ordre som blir delvis fakturert eller delkreditert så vil det ikke være mulig å frigjøre resten av det reserverte beløpet før det "går ut" automatisk. En reservasjon vil bli slettet etter 3-5 virkedager, men butikken har mulighet til å belaste kortet etter maks 6 måneder  - så lenge det er dekning på kortet.

Retur av produkter-flytskjema

  • No labels