Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Hva er mengderabatt for produkter?

Dette er en rabattordning som brukes i tilfeller der du ønsker at kunden skal få prosentvis avslag eller lavere pris ved kjøp av større kvantum av samme produktet.

Mengderabatt kalles også for tier pricing (eng.) eller nivåprising direkte oversatt. Altså at samme produkt får lavere pris for gitte nivåer. Mengderabatt kan angis på alle produkttyper i Magento bortsett fra grupperte produkter.

Hvordan mengderabatt legges inn på produkter

Klikk på rediger på produktet som skal settes opp med mengderabatt. Velg Priser i venstremenyen i produktajourhold og klikk på "Legg til prisnivå" under tabellen for Mengderabatt
 

Mengderabatt kan legges til for Alle websider og alle kundegrupper, eller det kan settes opp at kun utvalgte kundegrupper skal se mengderabatten på produktsiden. For å oppfordre kunder til å lage kundekonto, kan det gis egne prisnivåer kun for kunder som er innlogget i en spesifikk kundegruppe. 

Hvordan vises mengderabatt på produktsidene?

Når prisnivåer er lagt til, lagres produktet og du kan sjekke hvordan dette fremkommer på produktsiden i nettbutikken. Avhengig av designmal som er i bruk, så vil prisnivåene listes opp litt ulikt. Eksempelet under viser hvordan resultatet blir i standard rwd mal for Magento.


Mengderabattene vises ikke på produktsiden - hva er galt?

Dersom prisnivåer ble lagt inn for bestemte kundegrupper, logg deg inn med en kundekonto som tilhører gitt kundegruppe.

Et annet alternativ er at priser må reindekseres eller cache må oppdateres. Dette gjøres under Systemoppsett-menyen. Se detaljer i artikkel for Oppfrisking av produktdata i nettbutikken.


  • No labels