Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Magento har innebygget funksjonalitet for å sende ut nyhetsbrev til kunder som har registrert seg for å motta dette. 

Info

Vi anbefaler å bruke en ekstern tjeneste for epostmarkedsføring, som for eksempel Mailchimp eller Apsis.

 

Dersom du likevel ønsker å sende ut epost fra Magento, så følger en liten oppskrift på hvordan det settes opp her. Merk at det ikke følger med noen sporing eller analyse av hvordan eposter sendt fra Magento's nyhetsbrev blir lest av mottakere.

Hva må du gjøre før nyhetsbrev tas i bruk?

Sjekk først abonnementsinnstillingene for nyhetsbrev. Se under System → Innstillinger → Nyhetsbrev og velg hvilke epost-adresser du ønsker skal brukes som avsender på avmelding/påmelding av nyhetsbrev. De epost-adressene som kan velges mellom er de som er satt her:  System → Innstillinger → Butikkens epost-adresser

Dette er abonnementsalternativene:

  • Må bekreftes: Sett Ja her dersom du ønsker at hver nyhetsbrevpåmelding må bekreftes per epost. Dette kalles "dobbelpåmelding" og betyr at kundene må bekrefte to ganger at de virkelig ønsker å motta nyhetsbrevet. På denne måten reduseres antall kunder som ser på nyhetsbrevet ditt som spam.
  • Tillat abonnering som gjest: Velg Ja dersom du ønsker at kunder skal kunne abonnere uten å måtte opprette kundekonto.
    Endre epost for Nyhetsbrev-bekreftelse (dersom Må bekreftes = Ja)

Det må opprettes en epost-mal som blir sendt som standard for å bekrefte nyhetsbrev-påmeldingen til kunden. Når en kunde setter inn eposten sin for å abonnere på nyhetsbrev, vil de med en gang få en bekreftelse i nettbutikken på at de er påmeldt, samtidig som de mottar en epost som ber dem verifisere at de ønsker å abonnere.

Gå til System → Epostmaler for å endre på en epost-mal og velg "Legg til ny mal"-knappen. I Mal-feltet velger du "Bekreftelse på nyhetsbrevabonnement" → Last mal.

Fyll ut disse feltene:

  • Malnavn: Dette navnet vil kun vise i adminpanelet
  • Malemne: Dette er tittelen i den eposten som sendes til kunden
  • Malinnhold: Systemet lager en generell mal som du kan endre på eller bytte ut med eget design ved å lime inn egen epost html-kode. For å se innholdet i malen klikk på "Forhåndsvisning av mal"-knappen oppe til høyre.
    Lagre til slutt endringene ved å klikke på "Lagre mal"-knappen oppe til høyre.

Behandle nyhetsbrevabonnenter

Gå til Nyhetsbrev → Nyhetsbrevabonnenter for å gjøre endringer på listen av abonnenter. Her kan du eksportere listen til en .csv eller .xml-fil, melde abonnenter av nyhetsbrevet eller slette abonnenter. For å eksportere alle abonnenter klikker du på "Velg alle"-lenken oppe til venstre over listen, eventuelt kan du filtrere ut bare de som er påmeldt ved å settes "Status: Påmeldt" i filtermenyen. Velg deretter å eksportformat før du klikker "Eksporter":

For å melde abonnenter av eller slette abonnenter kan dette gjøres på samme sted, velg hvilke som skal endres ved å merke av feltet helt til venstre på linjen og velg deretter i "Handlinger"-menyen over:

Hvordan sette opp en Nyhetsbrev-mal?

Det kan opprettes en mal for ulike typer nyhetsbrev, for eksempel en mal for ukentlig produktoppdateringer, en for ulike sesonger og andre ting. Det må opprettes en mal før nyhetsbrevet kan sendes. Gå til Nyhetsbrev -> Nyhetsbrev-maler og velg "Legg til ny mal". Du får da opp denne siden:

Navn på avsender og avsenders epost hentes fra innstillingene som ble satt i abonnementsalternativer.
Fyll deretter inn disse feltene:

Feltnavn 
Malnavnet unikt, beskrivende navn for denne malen. Dette vil ikke vise for kunden, bare i adminpanelet
Emnesett inn emne for eposten som skal sendes kundene
Malinnholdlegg inn HTML kode eller bruk editoren for å lage innholdet i eposten. Merk at dette feltet inneholder en forhåndsutfylt kode for at abonnenter enkelt skal kunne melde seg av nyhetsbrevet. Oversett gjerne "Follow this link to unsubscribe", men vi anbefaler å alltid ha denne linken tilgjengelig i nyhetsbrev.

Bruk "Forhåndsvisning av mal" for å se hvordan nyhetsbrevet vil se ut for kunden. Når du er ferdig med å lage nyhetsbrevmalen, klikk på "Lagre mal".

 

Tips

Etter en mal er lagret vil du se en "Lagre som"-knapp. Bruk denne for senere å duplisere nyhetsbrevet, gjøre endringer og lagre med nytt navn for ikke å ødelegge den opprinnelige malen.

Hvordan legge nyhetsbrevet i kø

Et nyhetsbrev som har mange mottakere må sendes i flere steg. Prosessen med å sende ut nyhetsbrevene blir administrert av en kø som sender ut epostene i bolker når den blir aktivert. Gå til Nyhetsbrev → Nyhetsbrevkø og klikk på det nyhetsbrevet som skal sendes. Legg inn en startdato for når nyhetsbrevet skal sendes ut. Se over malen og parameterne som er fyllt inn og klikk på "Lagre nyhetsbrev" for å legge nyhetsbrevet i kø. Du kan følge med på utsendingen ved å se hvor mange som er Prosessert.

 

  • No labels