Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Magento har innebygget en veldig nyttig funksjon for å svært enkelt kunne oversette alle systemtekster i nettbutikken, direkte fra nettleseren din.

Ok, så hvordan oversetter jeg tekster i nettbutikken?

De fleste tekstene du finner i nettbutikken, som ikke er en del av kategorier eller produkter, kan endres ved å slå på direkte oversetting, eller Translate Inline som det heter på engelsk.

Gå til System → Innstillinger → Utvikler og legg inn din ip-adresse i det øverste feltet her. Dette er for å begrense hvem som kan oversette i butikken til kun din PC (dvs alle PCer som bruker samme internett-forbindelse som deg).

Slik finner du IP-adressen din

For å finne hvilken offisiell IP-adresse du logger på nettet fra, gå til http://ip.trollweb.no/ og kopier den.

 

Sett deretter "Aktivert for Frontend" til Ja og Lagre innstillinger. Når du har aktivert dette, vil du se røde stiplede linjer rundt alle tekster som kan oversettes (krever at nettsiden lastes inn på nytt først).

Skru av Translation Cache

Pass på at Translate Cache er skrudd av (Systemoppsett - Cache behandling - Oversettelse).

 

For å oversette et ord eller en setning må du holde musepekeren over ordet og klikke på den lille boken som viser nede i venstre hjørnet. 

Ved å klikke på boken får du opp et nytt vindu med felt for å endre teksten. Når du har lagt inn din nye tekst, så klikker du "Submit"-knappen nederst. 

NB!

Dersom du har flere butikker/avdelinger i samme Magento, for eksempel med ulike språk, så må du krysse av for "Store View Specific" før du Submit'er ny tekst, for å sikre at du kun oversetter teksten for gjeldende butikk.

Tips

Dersom ikke endringene viser i butikken med en gang, så skyldes det sannsynligvis at Cache er aktivert i butikken. Gå til Systemoppsett -> Cache behandling og oppdater alle cache-typer for å vise oversettingen.

  • No labels