Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Hva er tekst- og innholdssider?

Dette er for eksempel de sidene som inneholder kjøpsbetingelser, historien om butikken/firma og forsiden i nettbutikken.

Hvordan redigeres tekstsidene?

Tekstsidene finner du ved å gå til Publisering → Tekstsider i Admin. Klikk på den siden som skal redigeres, eller velg "Legg til ny side". Da kommer du først inn på Sideinformasjon der sidetittel (teksten som vises i nettleserfanen) og URL spesifiseres.

Velg Innhold i menyen til venstre for å redigere innholdet på siden. Her kan du velge om du vil benytte wysiwyg-editor for enkelt å legge til bilder, widgets, linker og formatere teksten. Du kan eventuelt slå av wysiwyg-editoren ved å klikke på "Show/Hide Editor" for å gjøre endringer direkte i koden.

Hvordan legger du til bilder på sidene?

Klikk på bildeikonet for å legge til bilder, se eksempel under.

Når du klikker på bildet så kommer du til denne boksen.

Media storage-menyen til venstre viser bildene som er lastet opp til serveren allerede. Her kan du velge eksisterende bilde, eller laste opp et nytt som du har på pc'en. Finn bildet du skal laste opp ved å klikke på "Browse Files" og velg deretter "Upload files" for å laste det opp.

For å legge til bildet, klikk på "Sett inn fil" og deretter på "Insert" i popup-vinduet som heter "Insert/Edit image". Dette vinduet legger seg ofte "bak" det nettleservinduet du jobber i.

Hvordan linke tekst?

Marker teksten som skal linkes og klikk på kjetting-ikonet (se bildet over).
Legg inn link URL og angi Target (hvor den nye siden skal åpnes), og klikk på "Insert".

Hvordan legge til en widget på sidene?

Klikk på det oransje ikonet (nr 2 øverst fra venstre), se bildet over. Velg hvilken widget som skal legges til, mest brukt er "Katalog Nye produkter-liste" og "CMS Static Block". Nye produkter henter ut et gitt antall produkter som har en gyldig dato i attributten som heter "Sett som nyhet fra/til" og viser disse. Hvor mange produkter som kan vises angis når widget legges til.

Widget "CMS Static Block" brukes for å hente inn en statisk blokk på siden. Les mer om hvordan statiske blokker opprettes i artikkelen Statiske blokker

  • No labels