Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata
Du som har bestilt Magento nettbutikk har en del viktige ting å utføre frem mot lansering. Det meste av dette er beskrevet i denne artikkelen. Husk å lese alt dette veldig nøye, og spør om du lurer på noe.

1. Komme i gang

For fyldig dokumentasjon og oppstartshjelp, se vår dokumentasjon i menyen til venstre. Vi anbefaler alle nye kunder å lese litt gjennom disse sidene for å få dannet seg et bilde av systemet.

1.1 Har dere bestilt .no-domene hos oss?

Send oss organisasjonsnummeret som domenet skal være juridisk eiet av. Send til support@trollweb.no.

2. Etabler aktuelle avtaler med tilleggsleverandører

For å ta imot betaling med kort, faktura, håndtere frakt, osv må man i de fleste tilfeller etablere egne avtaler med de aktuelle leverandørene.

2.1 Velg aktuelle betalingsmetoder

2.2 Velg aktuelle fraktmetoder

2.3 Velg eventuell EDI-løsning

Skal dere sende pakker anbefaler vi i tillegg en EDI-løsning, slik at dere enkelt kan printe ut fraktetiketter, slippe å gå til Postkontoret, mm.

2.4 Skal dere ha integrasjon mot et økonomisystem?

Gå til: http://docs.trollweb.no/pages/viewpage.action?pageId=4227405

3. Avtal tid for opplæring

Dersom dere ønsker opplæring må det avtales tid på forhånd. Vi holder Magento Grunnkurs og vi har også en standard Opplæringspakke på inntil 5 timer (3500,-) for de som ønsker en mer tilpasset opplæring av sin butikk.
Avtal opplæring direkte på epost support@trollweb.no. Skriv to forskjellige ønskede tidspunkt for når du ønsker opplæring så kommer vi tilbake med forslag på ett av dem.

4. Veien videre

4.1 Kundedokument

Dere vil nå snart motta kundedokument med informasjon om deres konto. Kundedokumentet vil dere motta som steg 2 i prosessen. Dette inneholder all informasjon i forhold til pålogging for deres nettbutikk. 

4.2 Videre fremdriftsplan

Deres kontaktperson hos Trollweb vil ta kontakt for oppsett av en fremdriftsplan.
Ber om at dere ser nøye på dokumentene dere mottar og forholder dere til datoene som vil bli fastsatt. Er det ønskelig å bytte om på enkelte ting så ta kontakt med din kontaktperson slik vi fortest mulig kan få avtalt endringene slik at vi får en så effektiv leveranse så mulig.
Vi ønsker at dere kontinuerlig kan se hvor vi ligger an iforhold til skjema. Viktig å ha satt seg inn i planen og ha en ønsket dato for release.

Informasjon om support

Merk at det er begrenset support inkludert i de fleste avtalene, dvs support koster penger avhengig av hva det gjelder. Se våre nettsider for mer detaljer rundt dette.

Kunder uten Serviceavtale

Bruk enten epost support@trollweb.no eller opprett en supportsak direkte på support.trollweb.no for alle henvendelser rundt nettbutikken fremover. Dette gjelder også kunder med Serviceavtale. Haster det, eller dere ønsker å gå gjennom et eller flere punkter i lengre detalj er dere alltid velkomne til å ringe oss på 51215300 (0900-1530). Husk at hver epost som sendes genererer en sak hos oss så prøv å skrive så konkret og informerende som mulig. Merk at all support faktureres, foruten tiden som er inkludert pr mnd.

Kunder med vår Serviceavtale - gratis support

Vanlig support på dagtid foretas alltid til support@trollweb.no eller på telefon 51215300. Merk at support@trollweb.no ikke blir besvart på kveldstid. Utover det kan våre kunder med Serviceavtale ringe vårt vaktnummer 47230804 mellom 16-21 på hverdager og 10-18 i helger og helligdager. Vaktnummeret skal kun brukes ved alvorlige problemer i din Magento nettbutikk. Kunder med vår Serviceavtale har gratis support ref vår produktside for Magento Serviceavtale: http://www.trollweb.no/tjenester/magento-serviceavtale.html.
  • No labels