Page tree

Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Dersom du har et salg fra f.eks kl 1900-2200 så unngå å sitte og refreshe ordreoversikten hvert minutt, eller å gjøre fortløpende endringer på produkter og annetliknende.

Alt som gjøres i Magento Admin kjøres helt uten cache, som medfører at det blir en direkte-belastning for alt som kundene dine gjør ute i nettbutikken.

Endringer på produkter medfører at Magento må reindexere data-tabellene, samt cache-elementene blir tømt eller invalidert - og dette medfører i stor grad økt treghet i systemet.

Bruk fornuftig størrelse på produktbilder og annet

Bruk vår anbefaling på størrelser og filformat til dine produktbilder. Kort oppsummert anbefaler vi generelt at produktbildene er maksimalt 1-200kB, og lagres i JPG-format.

Les mer om anbefalinger til produktbilder her.

Begrens antall produkter som vises pr kategoriside

Ikke vis "Alle produkter" på kategorisidene, og skru også av at kunden kan vise Alle produkter. Generell anbefaling er å vise 30-40 produkter pr side.

Arkivèr gamle ordrer (Magento Enterprise Edition)

Butikker med mange tusen ordrer bør arkivere de eldste ordrene slik at de ikke kommer med i alle oversikter og liknende når man navigerer rundt i Magento Admin. Sjekk brukermanualen for Magento Enterprise Editin for å se hvordan du gjør dette.

Tekniske anbefalinger

Få implementert kraftigere caching

Magento har caching-funksjonalitet innebygd som fungerer relativt bra, men vi anbefaler sterkt en egen caching-tjeneste som f.eks Varnish. Selve Varnish-programvaren er helt gratis, men krever noen timer installasjon/oppsett. Har man Magento Enterprise vil Varnish-modulen også koste noen kroner.

Les mer om Varnish her.

Få implementert en bedre søkemotor

Det innebygde søket i Magento bruker MySQL databasen sine egne søkemekanismer, som fungerer midt på treet bra. Vi anbefaler sterkt å få implementert enten Apache Solr eller vurdere Google Custom Site Search. Disse vil ta bort belastningen på Magento sin database, samt gi vesentlig bedre og mer relevante søkeresultater. Kontakt oss for mer detaljer om alternative søkemotorer.

...