Page tree

Versions Compared

Key

 • This line was added.
 • This line was removed.
 • Formatting was changed.

...

 1. Gå til Salg → Fakturaer og søk opp fakturaen som skal krediteres. Klikk på fakturaen for å åpne den og klikk på "Kreditnota"-knappen oppe til høyre: 

 2. En ny side hvor kreditnotaen kan redigeres vises nå, og her kan du endre antall på varelinjene.
  Image Modified
  Dersom alle varene skal krediteres, så endres ingenting her. Dersom varen allerede er kommet i retur og skal selges på nytt, så kryss av på "Returnèr til lager". Lagerbeholdningen blir da justert når kreditnotaen er fullført.
 3. Nederst i det gule feltet vises en oppsummering av hva som skal returneres. Klikk på "Opprett kreditnota" for å automatisk tilbakebetale krediteringsbeløp til kredittkort. For faktura-løsninger så må tilbakebetaling til kunden foretas utenom.
  Image Modified
  Kryss av "Send kreditnota på epost" for at kunden skal få kopi av kreditnotaen på epost. Du kan legge til kommentarer som sendes til kunden i kommentarfeltet nede til venstre i bildet. Da må du krysse av for "Legg til kommentarer" i tillegg til "Send kreditnota på epost".

 4. Etter at en ordre har blitt fullt kreditert, får den status som "Avsluttet".

...

På samme måte som en ordre kan del-faktureres, så er det fullt mulig å del-kreditere en faktura. Et eksempel kan være en kunde som har mottatt to varer, men ønsker å returnere den ene varen. Det finnes da to valg, som brukes utifra om kunden har betalt fakturaen eller ikke. Dersom fakturaen ikke er betalt, vil det enkleste være å kreditere hele fakturaen og etterpå opprette en ny på den varen som skal beholdes. Dersom kunden har betalt for begge varene kan den opprinnelige fakturaen delkrediteres. Da krediteres kun den ene varen som skal returneres og beløpet for denne varen tilbakebetales til kunden. For delkreditering gjelder samme rutine som for vanlig kreditering, men husk å gjøre endringer på antall først:

Image Modified

 

Info
titleInfo

For Nets-ordre som blir delvis fakturert eller delkreditert så vil det ikke være mulig å frigjøre resten av det reserverte beløpet før det "går ut" automatisk. En reservasjon vil bli slettet etter 3-5 virkedager, men butikken har mulighet til å belaste kortet etter maks 6 måneder  - så lenge det er dekning på kortet.

...