Page tree

Versions Compared

Key

 • This line was added.
 • This line was removed.
 • Formatting was changed.

...

 1. Gå til Salg → Fakturaer og søk opp fakturaen som skal krediteres. Klikk på fakturaen for å åpne den og klikk på "Kreditnota"-knappen oppe til høyre: 

 2. En ny side hvor kreditnotaen kan redigeres vises nå, og her kan du endre antall på varelinjene.

  Dersom alle varene skal krediteres, så endres ingenting her. Dersom varen allerede er kommet i retur og skal selges på nytt, så kryss av på "Returnèr til lager". Lagerbeholdningen blir da justert når kreditnotaen er fullført.
 3. Nederst i det gule feltet vises en oppsummering av hva som skal returneres. Klikk på "Opprett kreditnota" for å automatisk tilbakebetale krediteringsbeløp til kredittkort. For faktura-løsninger så må tilbakebetaling til kunden foretas utenom.

  Kryss av "Send kreditnota på epost" for at kunden skal få kopi av kreditnotaen på epost. Du kan legge til kommentarer som sendes til kunden i kommentarfeltet nede til venstre i bildet. Da må du krysse av for "Legg til kommentarer" i tillegg til "Send kreditnota på epost".

 4. Etter at en ordre har blitt fullt kreditert, får den status som "Avsluttet".

 

KreditnotafeltBeskrivelse
Refunder fraktLegg inn fraktbeløp som skal krediteres. Dersom frakt ikke skal krediteres, legg inn 0 her.
TilbakebetalingsbeløpLegg inn valgfritt beløp som skal betales tilbake til kunden. Dersom verken varer eller frakt skal krediteres, så kan du bruke dette feltet til å betale tilbake f.eks et avslag som er avtalt med kunden etter at ordren er betalt. Beløpet kan ikke overstige innbetalt beløp på fakturaen.
EndringsgebyrDette er et gebyrfelt, og beløp som legges inn her vil bli trukket fra det totale tilbakebetalingsbeløpet. Dersom alle varer + frakt krediteres, så kan du trekke et gebyr fra kunden pga. omkostninger ved retur/behandling av denne. Endringsgebyret er ikke knyttet til verken varer, frakt eller moms.

...