Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Hva er EDI?

EDI (Electronic data interchange) er et begrep som innenfor netthandel brukes for effektiv utsendelse av varer i pakkeform (dvs brevpost går normalt ikke inn under EDI).

EDI er rent teknisk et standardisert dataformat som inneholder nødvendige frakt- og leveringsdata. Disse dataene blir hentet ut fra den enkelte ordren i nettbutikken og sendt eller hentet over i nettbutikkens valgte EDI-system, som igjen skriver ut ferdige fraktlapper som klistres på pakkene. Gjennom EDI-systemet får den aktuelle transportøren automatisk informasjon om at nettbutikken har nye forsendelser som skal sendes, og en sjåfør fra transportselskapet (Posten, Tollpost, etc) kommer og henter pakkene, og sørger for at resten av logistikken går av seg selv.

Behøver jeg et EDI-system?

Dersom du sender mer enn et par pakker hver dag lønner det seg normalt å ha en EDI-løsning. Du sparer tid på å lage manuelle fraktlapper og både du og kundene har full oversikt over sendingene. I tillegg får du normalt full oversikt over fraktkostnadene dine direkte gjennom EDI-programvaren. Du slipper også å måtte stå i kø på postkontoret for å få sendt inn pakkene.

Hvilke EDI-leverandører finnes i Norge?

Det finnes flere leverandører i Norge som leverer EDI-løsninger. Nedenfor er de viktigste og som vi har løsninger mot.

Leverandør

Fordeler

Ulemper
LogistraLogistra Cargonizer - full-integrert mot Magento nettbutikk av Trollweb, med automatisk utskrift direkte fra Magento AdminIngen
Bring

Gratis og offisiell Bring integrasjon for Magento har full støtte for Bring Booking, som er Bring's innebygde EDI-løsning

Støtter kun Bring som transportør

EDI-Soft

Leverer flere varianter av sin Consignor EDI-løsning, både i Windows-versjon og ren Web-versjon
Full-integrert mot Magento nettbutikk av Trollweb.

Relativt dyr

Proteria

Manuell integrasjon mot Magento (filoverføring)

Ikke full-integrert

Axia

Manuell integrasjon mot Magento (filoverføring)

Ikke full-integrert

Hva anbefaler Trollweb?

Vår generelle anbefaling er Logistra sin Cargonizer EDI-løsning. Dette er en bunnsolid EDI-løsning med veldig god integrasjon mot Magento.

Hva koster integrasjonen fra Trollweb?

Integrasjonsmodulene koster 1500,- + eventuell assistanse/oppsett (Bring EDI-løsningen er gratis). Dette inkluderer fremtidige oppdateringer, men inkluderer ikke eventuell support på løsningen.

Bestilling kan gjøres enklest ved å sende en epost til salg@trollweb.no

 

  • No labels